Ukusno, brzo (i jeftino) - recept za idealan ljetni ručak

0
Radiosarajevo.ba
Ukusno, brzo (i jeftino) - recept za idealan ljetni ručak
Foto: PrtScr / Idealan ljetni ručak

Za kraj radne sedmice predlažemo vam "idealan ljetni" ručak koji je oduševio brojne korisnike društvenih mreža. 

Brzo i jeftino, osnovni je moto ovog recepta za jelo, čiju pripremu možete pogledati i videu na dnu teksta. 

Kažu da je recept savršen za one zaposlene - kako da na brzinu spremite ukusan i zdrav ručak za sebe i/ili ukućane.

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Sastojci:

5-6 krompira
2 paradajza
1 glavica crvenog luka
3 do 4 čehna bijelog luka
Slatka paprika
Sol, biber (po želji suhi začini, poput vlasca ili suhog peršuna)
1 jaje
250ml pavlake za kuhanje
1 kašika brašna

Za doručak, ručak ili večeru: Ovo je recept za najbolji uljevak sa sirom

Za doručak, ručak ili večeru: Ovo je recept za najbolji uljevak sa sirom

Priprema:

Oguliti krompir, oprati ga i izrezati ga na plohe.

Luk, i crveni i bijeli, nasjeckati na manje dijelove i pomiješati s krompirom. Dodati začine, sol, biber i papriku.

Promiješati i ostaviti da odstoji par minuta.

Oprati paradajz i izrezati ga na plohe. 

U vatrostalnu zdjelu, premazanu uljem ili puterom, redati krompir i paradajz (pogledajte video).

Umutiti jaje, dodati pavlaku i preliti krompir i paradajz.

Ubaciti u prethodno ugrijanu rernu na 200 stepeni i peći od 35 do 40 minuta.

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije