Brz, ukusan i zdrav recept: Polpeti od tikvica
Sezona tikvica je u toku, a vi više nemate ideju na koji bi ste ih način pripremili. Polpete od tipkvica su hrskave i jako ukusne, a za njihovo spremanje ne treba vam puno vremena.
Donosimo vam ukusan i zdrav recept u nastavku teksta.
Danas napravite predah od mesa i uživajte u povrću!
Selektor Hrvatske: BiH je odigrala sjajnu utakmicu. Mi smo nestali u drugom poluvremenu
Za doručak, ručak ili večeru: Ovo je recept za najbolji uljevak sa sirom
Sastojci:
5 tikvica
150 g naribane gaude
150 g prezle
2 jaja
Sol, papar,
čili u prahu (po želji)
Priprema:
Naribajte tikvice, posolite i pustite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak tečnosti.
Pomiješajte ih sa 150 grama naribane gaude i oko 150 grama prezle. Ubacite dva jaja i začine. Ruke malo smočite vodom i pospite s malo prezle i oblikujte polpete.
Posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne postanu zlatnosmeđe. Okrenite ih koji minut da se ispeku i s druge strane. Trebat će im otprilike 25 minuta.
Poslužite uz vrhnje, jogurt ili tartar umak.
Dobar tek!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.