Ukusniji od kupovnog: Napravite domaći sladoled bez šećera
Radiosarajevo.ba
Domaći sladoled može da bude ukusniji od kupovnog, ali morate pažljivo da birate sastojke.
Jedna influenserka je otkrila male tajne velikih majstora, odnosno - kako da napravite zdrav i ukusan sladoled bez dodatog šećera.
Sastojci:
Uživo | Pratite izvlačenje grupa za SP: Kreće žrijeb
- Jagode, maline, borovnice
- Jogurt (običan ili grčki)
- Med (1, 2 kašike)
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender, izblendate i smjesu sipate u kalupe.
Kada vadite sladoled iz kalupa, provucite malo kroz mlaz vruće vode kako bi se lakše sladoled odvojio.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Komentari
Prikaži komentare (2)