Čudo od čokolade: Recept za kolač koji ćete često praviti

Čudo od čokolade je kolač koji se pravi lako i brzo, a okus je savršen.
Sastojci
Biskvit
- 10 dkg šećera
- 20 dkg putera
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 jaja
Krema

Mario Knezović iz Zostera za Radiosarajevo.ba: Uvijek je uzbudljivo suočavanje sa svijetom
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 1 kašika šećera
Priprema
Izrada biskvita: Žumance i šećer umutiti, dodati istopljeni puter i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) u rerni, prethodno ugrijanoj na 180°C oko 20 minuta, najbolje je provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme: Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga s toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti, navodi Coolinarika. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi.
To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.