U smjesu za tijesto uvijek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša

1
Radiosarajevo.ba
U smjesu za tijesto uvijek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša
Foto: Pexels / Ilustracija

Sastojak pomoću kojeg će vam tijesto, a kasnije i peciva biti kao iz pekare.

Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste tijesta koji omogućavaju i ne tako iskusnim domaćicama da naprave ukusan hljeb, pecivo… Iskusni pekari su otkrili šta oni dodaju u tijesto kako bi ono imalo savršen ukus i teksturu.

Riječ je o sastojku koji svi imaju kod kuće, a to je puter.

Trostruki ubica iz Sanskog Mosta na saslušanju u Tužilaštvu USK: Predložit će mu mjeru pritvora

Trostruki ubica iz Sanskog Mosta na saslušanju u Tužilaštvu USK: Predložit će mu mjeru pritvora

Puter se često nalazi u sastojcima za tijesto, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično se dodaje puter u komadu sobne temperature ili istopljeni puter, a mi vam savetujemo da ga malo pržite prije dodavanja u testo.

Šta treba da uradite?

Stavite puter u tiganj i kada se istopi pržite ga još 7-8 minuta i sve vrijeme miješajte. Zatim ga sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi. U tijesto dodajte dobijenu smjesu i lijepo umijesite. Peciva će biti nevjerovatno ukusna i mekana, piše Stvar ukusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije