Napravite Mojito cheesecake i uživajte u poslastici za kraj ljeta

0
Radiosarajevo.ba
Napravite Mojito cheesecake i uživajte u poslastici za kraj ljeta
Foto: Printscreen / Mojito cheesecake

Volite li mojito, a također ste ljubitelj cheesecakea? Onda je ovaj osvježavajući i kremasti Mojito cheesecake prava poslastica za vas!

Spoj klasičnih okusa popularnog koktela s bogatom teksturom sira stvara savršen desert za ljetne dane ili bilo koje vrijeme kada želite dodati malo egzotike u svoju kuhinju. Recept je podijelio @chef_zouheir

Sastojci:

Kraj drame u Hrvatskoj: Policija privela muškarca koji je sa pištoljem upao u bolnicu

Kraj drame u Hrvatskoj: Policija privela muškarca koji je sa pištoljem upao u bolnicu

Za podlogu: 
 
2 šalice mljevenih Graham keksi
1 žličica šećera 
1 prstohvat soli
7 žlica otopljenog maslaca

Za nadjev:

2 pakiranja krem ​​sira (230 g svako) 
1 limenka slatkog kondenziranog mlijeka (400 ml)
1 žličica ekstrakta ruma 
4 žličice svježeg soka od limete 
Korica 2-3 limete 
3 kapi neon zelene prehrambene boje 

Za ukras:

10 kupina 
20 borovnica
3-4 grančice mente

Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°C. U zdjeli pomiješajte mljevene Graham kekse, šećer i sol. Dodajte otopljeni maslac i miješajte dok smjesa ne postane teksture mokrog pijeska. Prebacite smjesu u kalup promjera i ravnomjerno je rasporedite. Prstima ili pomoću mjerne posude čvrsto pritisnite smjesu na dno i uz rubove kalupa kako biste oblikovali koru. Pecite koru 8 minuta, ili dok ne postane zlatnosmeđa. Ostavite da se potpuno ohladi, prenosi Vecernji.

Nema ništa bolje od kljukuše: Spremite je u sarajevskoj verziji

Nema ništa bolje od kljukuše: Spremite je u sarajevskoj verziji

U zdjeli istucite krem ​​sir i slatko kondenzirano mlijeko dok ne postanu glatki i kremasti. Dodajte ekstrakt ruma, sok od limete i koricu limete, pa nastavite miksati dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Polako dodajte prehrambenu boju, kap po kap, miksajući dok ne dobijete željenu nijansu. Izlijte nadjev na ohlađenu koru i poravnajte vrh. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata da se stisne.

Prije posluživanja, cheesecake zamrznite 30 minuta kako bi bio savršeno čvrst te ga ukrasite svježim bobicama i grančicama mente za dodatni dašak boje i okusa.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije