Trud koji se isplati: Italijanska svadbena supa

0
Radiosarajevo.ba
Trud koji se isplati: Italijanska svadbena supa
Foto: Thecozycook.com / Italijanska svadbena supa

Sigurno možete napraviti i jednostavniju supu, ali Italijanska svadbena supa spada u red onih koje se mogu nazvati - pravima. Ako knedle koje se za nju prave izdvojite, sve skupa može činiti kompletan obrok.

Sastojci:

400 gr pileće sitneži (leđa, krilca)
300 gr pileće džigerice
2 krupne šargarepe
1/2 korijena celera
1 crveni luk
1 jaje
1 šaka mladog spanaća
1/2 šolje zvjezdica za supu
so i biber
sušeni začin
peršun i bosiljak
ulje
4 kašike parmezana

Priprema:

Isjeckajte luk i propržite na ulju pa dodajte pileću sitnež i očišćenu šargarepu. Pred sam kraj kuvanja dodajte i pileću džigericu da se obari. Procijedite supu. Šargarepu isitnite na kockice i ostavite na toplom.

Džigericu sameljite, dodajte začine i jaje. Po potrebi, dodajte i malo prezle da bi masa bila kompaktnija. Uzimajte vrelom kašičicom pomalo smjese i spuštajte kao knedle u supu koja tiho vri. Kad budu kuvane, knedle će isplivati na površinu. Dodajte i pastu da se skuva pa vratite šargarepu. Na kraju stavite i opran spanać. Pred posluživanje pospite rendanim parmezanom.

Knedle možete oblikovati i kao ćufte, uz dodatak više prezle i ispeći ih u rerni na pek papiru. Pečene možete vratiti u supu pred samo služenje ili ih servirati odvojeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije