Trileće za pet minuta po receptu koji ćete zapamtiti već pri prvom pravljenju

1
Radiosarajevo.ba
Trileće za pet minuta po receptu koji ćete zapamtiti već pri prvom pravljenju
Foto: Screenshot/YouTube / Trileće

Kada su u pitanju ukusni deserti, malo toga može nadmašiti zadovoljstvo koje pružaju trileće.

Ovaj slatkiš, bogat okusom i sočan do srži, postao je veoma popularan u našoj zemlji, te ga obožavaju i najveći sladokusci. Osim što se pravi nevjerovatno lako i brzo, ukusom osvaja, a sa stola nestane za trenutak.

Sastojci

  • 5 jaja
  • 9 kašičica šećera (140 gr)
  • 13 kašika brašna (220 gr)
  • 12 gr praška za pecivo
  • 1 litar + 200 ml mlijeka
  • 600 ml slatke pavlake
  • 500 gr karamela

Priprema

Jaja i šećer sipati u zdjelu i dobro umutiti mikserom, a potom dodati brašno i prašak za pecivo i promiješati. Dobijenu smjesu izliti u podmazan pleh i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Prvih pet minuta peći na toj temperaturi, a potom narednih oko 25 na 180 stepeni, ali obavezno pratiti da se ne prepeče, piše Direktno.

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Dok se smjesa peče, pripremite preljev - sjedinite mlijeko i slatku pavlaku i dobro promiješajte.

Kada se tijesto ispeče, ostavite da "odmori" pet minuta i izbockajte ga čačkalicom. Zatim ga prelijte i preko toga premažite karamelom.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije