Mirišu na dom, porodicu i praznike: Ovo je najbolji recept za vanilin kiflice
Praznična kolekcija kolača nezamisliva je bez dobrih starih vanilin kiflica. Ili ih možda zovete vanilice?
Njihova prednost je što mogu danima stajati u zatvorenoj limenoj kutiji.
Mi vam donosimo, po mnogim najbolji recept za savršene, prhke, tope se u ustima... The kiflice!
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
Sastojci:
- 280 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 100 g oraha
- 200 g putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Postupak:
Od brašna, šećera, oraha i putera (neka bude sobne temperature=. umijesite tijesto dok ne bude glatko.
Pustite da tijesto odstoji u frižideru pola sata i potom oblikujte male kiflice i slažite ih na lim, najbolje obložen papirom za pečenje.
Kiflice pečete desetak minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj rerni. Kada su pečene, izvadite ih iz rerne i ostavite 2-3 minute da miruju pa ih tada uvaljajte u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.