Jednostavno / Trik s alarmom pomoći će vam da se probudite svježi i odmorni

19. 10. 2018. u 18:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Rano buđenje nikom nije previše drago, a ponekad nam se čini da smo nakon zvuka alarma još umorniji nego kad smo legli u krevet.

Ako i vas muči osjećaj da se ujutro jednostavno ne možete probuditi, tome biste mogli doskočiti pomoću jednostavnog trika.

Prije spavanja namjestite dva alarma. Jedan u vrijeme kad se trebate probuditi i jedan 90 minuta ranije. Ako se pitate zašto baš devedeset minuta, radi se o tome da REM faza sna traje upravo 90 minuta, a ako se probudimo usred jedne od tih faza osjećat ćemo umor i mrzovolju jer smo prekinuli prirodan ciklus našeg sna.

Većina ljudi tokom noći prođe oko pet ovakvih faza, a u kratkim intervalima između njih naše će se tijelo lakše probuditi i osjećat ćemo se svježije i puni energije čak i ako smo spavali vrlo kratko.

Kako biste bili sigurni da ćete se probuditi svježi i odmorni, najbolje bi bilo da vrijeme odlaska na spavanje izračunate odbrojavajući unatrag po 90 minuta od planiranog vremena buđenja.

Na primjer, trebate li ustati u osam ujutro, prvi alarm biste trebali namjestiti na 7:15, a na spavanje biste trebali krenuti u 23 sata ili pola sata nakon ponoći, prenosi Index.hr

NEMA KOMENTARA