Alternativni načini za razbuđivanje koji ne uključuju ispijanje kafe

Radiosarajevo.ba
Alternativni načini za razbuđivanje koji ne uključuju ispijanje kafe

Kafa je definitivno jedna od onih tema oko koje se stručnjaci stalno predomišljaju.

Malo je zdrava, pa onda odjednom više nikako nije, zatim opet jeste i tako stalno ukrug. No svakako je dobro ponekad smanjiti unos kofeina, pogotovo ako pijete pet šoljica kafe dnevno. A tu su i oni koji ne vole kafu i tragaju za nečim što će ih ujutro jednako dobro razbuditi, piše Ljepota i zdravlje. Ima nekoliko odličnih alternativa kafi koje su ujedno i puno zdravije, a ujutro vam pružaju svu potrebnu energiju za preživljavanje ostatka dana:

Jabuka

Umjesto da popijete kafu, ujutro, čim se probudite, pojedite jednu sočnu jabuku. Naučnici su već odavno potvrdili kako ćete od ovog voća izgledati svježe, a prirodni šećeri držat će vas budnima puno duže od kafe.

Napijete se čim otvorite oči

Umjesto da čekate do doručka, čim se probudite, popijte čašu tople limunade. Mlaka voda pomoći će u čišćenju organizma, a limun će vas razbuditi i pomoći u topljenju kalorija tokom cijeloga dana.

Razbudite se eteričnim uljima

Svi znamo da lavanda pomaže u lakšem tonjenju u san, no postoje i eterična ulja od kojih ćete se brže razbuditi. Neka od njih su bosiljak, ružmarin, limun i menta.

Pokrenite se

Koliko vam puta treba ponoviti da nema boljeg načina za buđenje od vježbanja? Znamo da se ta ideja ne sviđa baš svima, ali svako bi joj bar jednom trebao pružiti priliku jer osjećaj koji pruža ranojutarnje vježbanje ima odličan efekt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije