Trik koji je oduševio domaćice: Uklonite naslage šampona i gela sa tuš kabine za nekoliko minuta

0
Radiosarajevo.ba
Trik koji je oduševio domaćice: Uklonite naslage šampona i gela sa tuš kabine za nekoliko minuta
Foto: Pexels / Ilustracija/Čišćenje

Sapunica koja se često stvara na kupaonskim površinama, predstavlja pravu smetnju mnogima. Zbog nje svjetlucave pločice mogu izgledati prljavo, zamagliti prozirno staklo i stvoriti opći utisak prljavštine uprkos redovnim naporima čišćenja.

Ova naslaga, kombinacija sapuna, mineralnih naslaga iz tvrde vode i ulja za tijelo, može biti nevjerovatno teška za uklanjanje standardnim proizvodima za čišćenje. Međutim, Melissa Maker, koja je poznata po svojim praktičnim i učinkovitim savjetima za čišćenje, na popularnom YouTube kanalu CleanMySpace je otkrila kako se riješiti ovog problema.

Njen pristup obećava uklanjanje ostatka sapunice u samo nekoliko minuta, što predstavlja prekretnicu za održavanje čistih i blistavih površina.

Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu

Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu

Ova mješavina se može nanijeti na staklene i keramičke površine, koje su često najviše pogođene naslagama sapuna.

Pomiješajte jednake količine bijelog octa i sredstva za pranje suđa u flašici s raspršivačem. Octna kiselina pomaže u razgradnji taloga od sapuna, dok sredstvo za pranje posuđa djeluje kao površinski aktivna tvar, uklanjajući prljavštinu s površina. Zatim poprskajte mješavinu na zahvaćena područja, osiguravajući potpunu pokrivenost. Ostavite otopinu da odstoji jednu do dvije minute. Ovo razdoblje čekanja omogućuje da ocat i sredstvo za pranje posuđa rade svoju magiju, učinkovito razgrađuju talog od sapuna.

Koristeći sredstvo koji ne grebe, izribajte površine u obliku slova S. Ova metoda osigurava temeljito čišćenje bez oštećenja površina. Na kraju temeljito isperite površine vodom kako biste uklonili sve ostatke. Sadržaj octene kiseline u bijelom octu čini ga moćnim sredstvom za čišćenje koje može otopiti mineralne naslage i talog od sapuna. U kombinaciji s deterdžentom za posuđe, koji je dizajniran za uklanjanje masnoće i prljavštine, smjesa postaje snažno rješenje za čišćenje.

Ova metoda nije samo isplativa, već je i ekološki prihvatljiva, oslanjajući se na netoksične sastojke koji su lako dostupni u većini kućanstava, piše Express.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije