Ovaj trik je prava stvar za čišćenje madraca: Nakon ovoga, izgledat će kao da je nov

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj trik je prava stvar za čišćenje madraca: Nakon ovoga, izgledat će kao da je nov
Foto: Jutarnji.hr / Arhiv / Madrac prije i poslije

Gotovo jednu trećinu života provedemo u krevetu, a iako je vaš madrac prekriven zaštitom i plahtama pokazalo se da oni ipak nisu dovoljni kako biste svoj madrac zadržali čistim.

Teško je objasniti, ali sav onaj znoj, mrtve stanice kože, grinje, mrlje od kućnih ljubimaca i prolivene hrane ipak nekako završe na vašem madracu. Posljedice je teško ignorisati. Velike žute mrlje i druge razne promjene u boji na vašem madracu toliko su nekada ogavne da ni ne želite zaspati na svome krevetu.

Najgora stvar kod tih mrlja je da ih se jako teško riješiti. Različita sredstva za mrlje i pranje ponekad pomažu, ali nikada u potpunosti. Također, svugdje na internetu će te pronaći razne domaće pripravke koji se kunu u učinkovitost, ali na kraju samo razočaraju.

Pariz 2024 | Đoković sigurno do četvrtfinala Olimpijskih igara, čeka ga Tsitsipas

Pariz 2024 | Đoković sigurno do četvrtfinala Olimpijskih igara, čeka ga Tsitsipas

Stvar je u tome da kako biste dobili ponovo besprijekorno čist madrac nisu dovoljni samo pripravci ili deterdženti. Bakterije, grinje i tvrdokorne mrlje nestaju kada se suoče s toplinskim čišćenjem, odnosno uz pomoć pare i ne brinite, ne morate trošiti stotine eura na čistač na paru za ova genijalni trik bit će vam dovoljno samo pegla.

U video uratku na Instagramu koji je pregledan čak 9,2 miliona puta korisnik @ogrilow pokazuje kako jednostavno možete ukloniti mrlje s madraca uz pomoć pegle i peškira. Tajna je u toplini pegle i tekućem pripravku od sode, deterdženta, vodikovog peroksida i vode u koji je umočen peškir. Pogledajte više u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije