Kako obnoviti stari madrac? TikTok korisnica otkriva magičan trik

0
Radiosarajevo.ba
Kako obnoviti stari madrac? TikTok korisnica otkriva magičan trik
Foto: TikTok / Foto kolaž

Mrlje na madracu od znoja, šminke, proilivene tekućine ili, jednostavno, vlage, česta su pojava, a mogu se pojaviti i na posve novim madracima u vrlo kratkom roku, posebno ako u kući ima male djece.

Kako nije riječ o zanemarivom izdatku, brojne kućanice pokušavaju pronaći učinkovite metode da madrace temeljito očiste i spase od daljneg prljanja i pritom isprobavaju različita sredstva i aparate.

Jednoj je korisnici TikToka miješanje naizgled nespojivih sastojaka u tome pomoglo. Ona je tvrdokorne i dugotrajne mrlje na svom madracu uspješno uklonila koristeći sljedeće: malo praškasti deterdžent za veš, soda bikarbona, kaškicu paste za zube i četiri žlice vodikovog peroksida, inače dostupnog za kupnju u apotekama.

Emir Spahić završio u bolnici: Ovo je razlog

Emir Spahić završio u bolnici: Ovo je razlog

Kad je ove sastojke dobro izmiješala u vreloj vodi, u mješavinu je namočila peškir kojim je potom omotala peglu njome prelazila kružnim pokretima po madracu dok nije dobila željeni rezultat.

Važno je napomenuti da je ovdje pegla isključena i služi samo kao držač te, ukoliko postoji neka druga sprava koja može jednako ravno čistiti površinu madraca s namočenim ručnikom, može i ona biti od koristi, prenosi Jutarnji.hr.

Kako to izgleda u praksi pogledajte u njezinom videu koji je privukao pažnju mnogih korisnika TikToka:

@reddit__price28

#foryou #redditbalkan #prica #balkan

♬ original sound - Reddit Price

Otopina vodikovog peroksida korisna je za mnoge stvari u kućanstvu. Siguran je i prirodan antiseptik, a na koje sve načine može doprinijeti čistoći doma pisali smo prije nekog vremena pa otkrijte u čemu vam sve može pomoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije