Otkrila način za najednostavnije čišćenje doma: Potrebno vam je 60 sekundi, a u ovom je trik

0
Radiosarajevo.ba
Otkrila način za najednostavnije čišćenje doma: Potrebno vam je 60 sekundi, a u ovom je trik
Foto: Pexels / Ilustracija / Čišćenje

Budimo potpuno iskreni - niko od nas ne voli čistiti i raditi generalke po domu. Ok, možda ima ljudi koji se tako opuštaju, ali mi definitivno nismo jedni od njih.

Zato nas je oduševio trik s interneta koji garantuje da cijeli stan možete počistiti u samo 60 sekundi! Zainteresovani? Naravno da, a evo kako je to moguće. Trik je rasporediti čišćenje na cijelu sedmicu i odvojiti samo nekoliko minuta dnevno.

Poenta je u dobroj organizaciji, a Kendra Hennessy, koja je 11 godina bila vlasnica tvrtke za čišćenje, na svom je Tik Tok profilu objavila video u kojem je objasnila ovaj jednostavan princip.

Biden je rekao da ga samo Bog može maknuti iz utrke. Onda je stigla ova žena

Biden je rekao da ga samo Bog može maknuti iz utrke. Onda je stigla ova žena

Ideja je sve raditi usput. Na primjer, dva do tri puta sedmično, nakon pranja zubi, brzo prebrišite umivaonik spužvom. Time ćete spriječiti nakupljanje dlačica, paste za zube i sapuna te eliminisati potrebu za intenzivnim ribanjem vikendom.

Također, nakon tuširanja odvojite 60 sekundi da prebrišete tuš kabinu sredstvom za čišćenje. Time se sprječava taloženje sapuna i kamenca, čime se izbjegava dugotrajan kasniji proces čišćenja.

@themotherlikeaboss

This is my top tip for keeping your bathroom (and every room) clean with almost no effort or time. We love that.

♬ original sound - Kendra Hennessy| Cleaning tips

"Ovo radim već dugo: morate shvatiti da ne morate imati jedan fiksni dan za čišćenje. Ovako je puno lakše, a tako si uštedim sate čišćenja tijekom tjedna. Mnogima će zvučati čudno, pa čak i opsesivno, ali ovako gubite puno manje vremena na čišćenje. To je i razlog zašto je moja kuća uvijek čista. Ključna riječ je učinkovitost - napominje Kendra.

Napominje i da ne zaboravite na higijenu WC školjke, te preporučuje brzo čišćenje WC školjke sredstvom za čišćenje nekoliko puta tjedno, najbolje navečer prije spavanja, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije