Trenerica otkrila magični broj sedmičnih treninga koji jamči tijelo iz snova

0
Radiosarajevo.ba
Trenerica otkrila magični broj sedmičnih treninga koji jamči tijelo iz snova
Foto: Instagram / Rachael Attard

Trenerica Rachael Attard išla je u teretanu šest dana u sedmici. Trenirala bi po sat vremena, a onda je shvatila da je to ne dovodi do željenog cilja.

Danas promovira 30-minutne treninge tri do četiri puta sedmično i smatra da je upravo to magičan broj treninga koji jamči zategnuto tijelo, piše Index.hr.

"Sve više od toga je gubljenje vremena", upozorila je pa pojasnila da je u prošlosti vježbala više od ikoga koga poznaje, ali nije tako izgledala.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Pretreniranost, stres na poslu, nedostatak sna i nedostatak vremena nisu učinili uslugu mom tijelu", pojasnila je.

Danas trenira pilates, jogu i HIIT (intervalni trening visokog intenziteta), te diže utege manje težine, a osjeća da ima puno više energije i, ono najvažnije, vidi rezultate na svojoj figuri. Kao vježbe koje se isplati raditi izdvaja plank i mountain climberse, a velika je zagovornica i hodanja.

Uz navedeno klijentima savjetuje da spavaju barem osam sati u noći, da jedu manje šećera, a više hrane koja sadrži zdrave masti i koja ne uzrokuje nadutost, te da reduciraju količinu stresa u svojim životima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije