Tiktoker otkrio metodu koja navodno pomaže da brzo utonete u san: "Stvarno je djelovalo"

1
Radiosarajevo.ba
Tiktoker otkrio metodu koja navodno pomaže da brzo utonete u san: "Stvarno je djelovalo"
Foto: Screenshot / TikTok / Tiktoker isprobao metodu sa zelenom salatom

Ako se ikad borite da mirno i brzo utonete u san, korisnici TikToka smatraju da imaju odgovor.

TikTok je pun čudnih i prekrasnih životnih trikova - neki su legitimniji od drugih - a za ovu viralnu ideju tvrde da pomaže da brzo zaspete. I sve što vam treba su listovi zelene salate.

Godinama su se ljudi okretali vodi od zelene salate ili čaju od zelene salate za one koji ga pripremaju, i mnogi su se pitali djeluje li doista. Namakanje listova zelene salate u vrućoj vodi, a zatim ispijanje te vode ne zvuči baš privlačno, ali prema TikToku, to je ključ za čudesno spavanje, prenosi Mirror.

Na Vratniku odjekuju 'eksplozije': Građani uznemireni, iz policije kažu da nema mjesta panici

Na Vratniku odjekuju 'eksplozije': Građani uznemireni, iz policije kažu da nema mjesta panici

Sada TikTokeri tvrde da im ne trebaju tablete za spavanje, muzika za meditaciju ili čak hipnoterapija da bi se uspavali. U videu, pogledanom 1,5 miliona puta, jedan ljubitelj čaja od zelene salate koji je testirao trik za spavanje tvrdi: "Stvarno je djelovalo".

TikToker Elliott, koji se zove @callmebelly, rekao je da obično utone u san oko tri ujutro, pa je htio vidjeti hoće li trik upaliti. Dok je pripremao svoj noćni napitak, rekao je: "Dakle, vruća voda će uzrokovati da zelena salata nešto ispusti", pustio je da odstoji nekoliko minuta prije nego što je maknuo listove i otpio gutljaj. Također je otkrio da je u njegovom piću bilo "nekoliko stvorenja", ali ga je nastavio piti.

"Ima tačno onakav okus kakav mislite. Voda od salate, a sada čekamo." Kreator je zatim podijelio video snimak njega u krevetu samo 20 minuta nakon pića i rekao: "Prošlo je 20 minuta, a oči su mi tako teške." Zatim je snimio sebe ujutro nakon što se tek probudio: "Da, upalilo je".

Jedan obožavatelj TikToka komentirao je video: "Čekaj, ovo sam vidio posvuda i vjerujem ti. Uvjeren sam i sada želim isprobati", na što je Elliot odgovorio: "To je tako ludo".

Međutim, neki stručnjaci nisu sigurni da je to tačno. Sas Parsad, nutricionist i osnivač The Gut Co rekao je za Healthline da je "ključno kritički pristupiti ovakvim trendovima i razmotriti pristupe temeljene na dokazima kako bi se osigurala učinkovitost i sigurnost. Odnos između izbora prehrane i kvalitete sna, uključujući svaki potencijalni utjecaj na zdravlje crijeva i njegov odnos s boljim snom, područje je istraživanja koje se razvija.

Međutim, sumnjam u učinkovitost vode od salate u poticanju boljeg sna. Iako postoje određene znanstvene potpore za sedativna svojstva laktukarija, količina prisutna u šalici vode od zelene salate mogla bi biti premala da bi značajno utjecala na san."

@callmebelly

I usually go to bed at 3-4 am this is insane 🤯 #restaurantreview #lettucewater #lettuce #sleepy

♬ Bomb Intro / Pass That Dutch - Missy Elliott

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije