Tajni sastojak za najmekše palačinke: Još jedan razlog za ukusnije i finije omiljene zalogaje
Radiosarajevo.ba
Ako često pripremate palačinke, sigurno vas zanimaju dodatni savjeta i trikovi, kao i recepti za mekanije, prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i mekano.
U ovom receptu tajni sastojak je slatko vrhnje koje se dodaje u smjesu.
Isprobajte ga!
Fury je bio siguran u svoju pobjedu: Pogledajte njegovu reakciju kad je Usyk proglašen pobjednikom
Sastojci:
- 3 jaja
- 30 g šećera
- prstohvat vanilin šećera
- prstohvat soli
- 300 ml mlijeka
- 200 g brašna
- 300 ml slatkog vrhnja
- 15 ml ulja
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli.
- Zatim dodajte mlijeko i prosijano brašno.
- Izmiksajte, prosijte smjesu da nema grudvica.
- Prelijte slatkim vrhnjem i uljem i pjenjačom lagano sjedinite sve sastojke.
- Pokrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto za palačinke da odstoji 20 minuta.
- Zatim ispecite palačinke s obje strane, piše Skuhaj.hr.
Nadamo se da će vam se dopasti!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)