Tajni sastojak za najmekše palačinke: Još jedan razlog za ukusnije i finije omiljene zalogaje

0
Radiosarajevo.ba
Tajni sastojak za najmekše palačinke: Još jedan razlog za ukusnije i finije omiljene zalogaje
Foto: Pexels / Palačinke

Ako često pripremate palačinke, sigurno vas zanimaju dodatni savjeta i trikovi, kao i recepti za mekanije, prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i mekano.

U ovom receptu tajni sastojak je slatko vrhnje koje se dodaje u smjesu.

Isprobajte ga!

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 30 g šećera
  • prstohvat vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml mlijeka
  • 200 g brašna
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 15 ml ulja

Priprema:

  • Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli.
  • Zatim dodajte mlijeko i prosijano brašno.
  • Izmiksajte, prosijte smjesu da nema grudvica.
  • Prelijte slatkim vrhnjem i uljem i pjenjačom lagano sjedinite sve sastojke.
  • Pokrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto za palačinke da odstoji 20 minuta.
  • Zatim ispecite palačinke s obje strane, piše Skuhaj.hr.

Nadamo se da će vam se dopasti!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije