Tajna je u jednom sastojku: Ovaj potez vas dijeli do savršene krompir salate
Osvježavajuća i brzo gotova, hladna krompir salata je odličan izbor za ljetne menije. S obzirom na vrućine odgovaraju nam rashlađujući prilozi koje ćemo brzo pripremiti i istovremeno uživati u njima.
Jedan mali problem s kojim se najčešće susrećemo prilikom pripreme ove namirnice su prekuhani ili nedovoljno skuhani krompiri. Kao odgovor na pitanje koliko "dugo kuhati krumpir" donosimo vam jedan zgodan trik pomoću kojeg ćete bez po muke svaki put dobiti savršeno skuhan krompir.
Tajna se krije u dodavanju octa u vodu za kuhanje što će spriječiti prekuhavanje krumpira.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Dodajte otprilike 1 kašiku octa na 1 litru vode, a možete koristiti bilo koju vrstu: vinski, jabučni,.. Iako, preporuka je izbjegavati upotrebu tamnog octa kako njihov jači okus ne bi nadvladao okuse salate.
U kombinaciji ove tehnike kuhanja krompira i začinjavanjem kasnije ocijeđenog krumpira dok je još vruć dobit ćete najukusniju i savršeno kuhanu krompir salatu svaki put.
Pire krompir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda: Trik koji će vas oduševiti
Krompir će biti mekan i pahuljast i dovoljno skuhan za bogatu i zasitnu krompir salatu koju ste jeli samo u restoranima, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.