Pire krompir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda: Trik koji će vas oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Pire krompir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda: Trik koji će vas oduševiti
Foto: Coolinarika / Pire krompir

Malo je onih koji ne vole pire krompir, no guljenje i sjeckanje krompira nas mogu odvratiti od spremanja tog ukusnog priloga.

Jedna žena na društvenim mrežama otkrila kako pire krompir napraviti bez muke sa sjeckanjem, guljenjem i čišćenjem nereda, piše The Sun.

"Sigurna sam da nisam jedina koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad vidjela takav način pripreme pire krompira", napisala je u svojoj objavi na Mumsnetu.

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže, da nakon što ste krompir skuhali upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja. Vrijeme koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krompira, ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih.

Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krompira iz kore i zgnječiti ga vilicom. Dodaje i da možete dodati maslac, pa čak i naribani sir i papar po želji.

Mnogi korisnici Mumsneta oduševili su se njenim trikom pa su joj i zahvalili u komentarima.

Novi trend zavladao svijetom: Ljudi počeli stavljati toalet papir u frižider - evo i zašto

Novi trend zavladao svijetom: Ljudi počeli stavljati toalet papir u frižider - evo i zašto

"Obično gulim i kuham krompire 20 minuta prije gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže", komentirala je jedna korisnica.

"Već sam pokušala ovo i super je! U mojoj mikrovalnoj im treba oko osam minuta da potpuno omekšaj", dodala je druga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije