Svi ih zovu drugačije, ali ih jednako vole jesti: Idealan recept za prženice

3
Radiosarajevo.ba
Svi ih zovu drugačije, ali ih jednako vole jesti: Idealan recept za prženice
Foto: Twitter / Prženice

Prženice su radno viđene na stolovima širom našeg regiona - a zanimljivo je da postoji desetine načina kako ih možete spremiti.

Vjerovatno da ne postoji osoba koja ih ne voli - a spremaju se vrlo jednostavno: hljeb, jaja, ulje i gotovo!

Jedan tviteraš je tako pokrenuo zanimljivu raspravu kada je postavio sliku prženica i napisao:

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

"Kako vi ovo zovete i da li volite da ih jedete?"

Jedan od komentara je glasio:

"Prženice i bijela kafa-miris djetinjstva i nedjeljnog doručka".

Zatim je jedan od komentara napisao da su to kvasenice, a drugi ribanjke.

Kada je riječ o receptu (nebitno kako zovete ovo jelo) - stvar je samo u pažljivoj pripremi i strpljenju.

Šnite hljeba ne smiju biti suviše tanke jer bi se mogle raspasti od smjene, već debele oko centimetar i po.

Uvijek koristite hljeb koji je odstojao barem jedan dan.

Bolje je koristiti biljno ulje, umjesto maslaca jer on gori na visokim temperaturama.

Neka okvirna formula za pripremu smjese od jaja jeste da na dvije kriške hljeba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mlijeka i jedno jaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije