Svako ga ima u kući: Ako dodate ovaj sastojak tokom kuhanja krompira rezultati će biti idealni!

0
Radiosarajevo.ba
Svako ga ima u kući: Ako dodate ovaj sastojak tokom kuhanja krompira rezultati će biti idealni!
Foto: Pexels / Na šta obratiti pažnju kad kuhamo krompir

Krompir je neizostavna namirnica u kuhinji. Hranjiv je, zasitan, svestran i ima popularan je i kod odraslih i djece. Osim toga, postoji mnogo trikova pomoću kojih možete postići bolje rezultate u pripremi recepata s krompirom. Otkrit ćemo vam trik kako skuhati krompir i otkriti sav njegov okus!

Koji je trik da dobro skuhate krompir?

Ocat je proizvod koji uvijek imamo, bilo bijelo vino ili jabukovača, ne može nedostajati u našem ormariću. Izvrstan je za ekološki prihvatljivo i učinkovito čišćenje, kao i za kozmetičke proizvode, ali još uvijek ne znate što može učiniti za vaš krompir.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Kada krompir ima veći udio škroba, idealan je (zbog svoje brašnaste teksture) za pripremu ukusne kaše. S druge strane, tvrđi krompir (voštane teksture) idealan je za pripremu krompirića ili prženih krompirića. Sve što trebate učiniti je kuhati krompir 30 minuta i nakon 15 minuta kuhanja dodati sol i malo octa.

Ocat pomaže krompirima da izvana stvore tanku koricu, tako da im kora pomaže da zadrže oblik. Kakav god ocat koristili, djelovat će! Zapamtite da ne smijete dodati previše kako biste izbjegli gorak okus krompira. Dovoljna je jedna mala kašika za 4 ili 5 krompira. pH octa sprječava razgradnju pektina iz krompira.

Umjesto octa možete koristiti i sok od limuna. Zahvaljujući ovoj metodi, okus krompira postaje intenzivniji. Vrijedi probati, jer krompir s limunovim sokom je jako dobra kombinacija, prenosi Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije