Stručnjaci upozoravaju: Nikada ne čupajte ove dlake na tijelu

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjaci upozoravaju: Nikada ne čupajte ove dlake na tijelu
Foto: Pexels / Čupanje obrva

Fides Baldesberger, vodeća stručnjakinja za ljepotu i direktorica kompanije koja proizvodi pincete, podijelila je svoje dragocjene savjete o uklanjanju dlačica na 'nezgodnim' mjestima, ističući važnost razlikovanja između područja na kojima je čupanje prihvatljivo i onih gdje bi to trebalo izbjegavati.

Dok su dlačice na tijelu sasvim normalne, mnogi se odlučuju za uklanjanje onih neželjenih, stoga je uvijek korisno imati dobru pincetu pri ruci za takve trenutke.

Fides je naglasila da postoji nekoliko ključnih područja na kojima nikako ne biste trebali koristiti pincetu. To uključuje nos, mladeže, urasle dlačice, bradavice, pazuse, bikini zonu i prištiće.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Dlačice koje ne biste trebali čupati uključuju one iz nosa, koje su bitne za sprječavanje infekcija i bakterija te mogu biti iznimno bolne ako se čupaju.

Također je važno izbjegavati čupanje dlačica koje rastu iz mladeža, jer to može izazvati upalu i infekciju. Urasle dlačice također treba izbjegavati čupati pincetom, jer to može dovesti do infekcije i ožiljaka.

Osim toga, Fides je istaknula da bi trebalo izbjegavati čupanje dlačica oko bradavica, bikini zone i ispod pazuha, jer su ta područja izrazito osjetljiva i sklonija iritacijama ili stvaranju ožiljaka.

Što se tiče prištića, Fides je upozorila da njihovo čupanje može pogoršati situaciju unošenjem bakterija i uzrokovati ožiljke.

Međutim, postoji nekoliko područja na kojima je čupanje dlačica sasvim prihvatljivo. To uključuje dlačice na bradi, gornjoj usni, obrvama, nožnim prstima i zglobovima prstiju.

No, i ovdje je važno paziti na higijenu i nježno čupati dlačice kako bi se izbjegle iritacije i brži ponovni rast.

Stoga, uz pravilnu njegu i oprezno čupanje, možete uživati u glatkoj koži na odabranim područjima tijela, osiguravajući pritom zdravlje i estetiku, piše 24Sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije