Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom: Razlog će vas iznenaditi
Peršun je neizostavan začin kod nas, kako za supe tako i za mnoge druge stvari, a najbolje je kada je savršeno svjež.
Ako želite da produžite svježinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Pratite uputstva u nastavku.
Kako produžiti svežinu peršuna?
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sječenje i obrišite je krpom. Zatim isjeckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegla, pa stavite peršun.
Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mjesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus, javlja Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.