Smanjite rizik od bolesti uz Acibademove sistematske preglede

Promotivni tekst
Smanjite rizik od bolesti uz Acibademove sistematske preglede
Foto: Bolnica Acibadem / Rana dijagnoza spašava život
Redovni zdravstveni pregledi i pretrage mogu pomoći da se bolest otkrije prije nego i nastupi.

Takođe, mogu pomoći u ranom dijagnosticiranju kada su izgledi za liječenje veći.  Većina zdravstvenih stručnjaka je zagovara jednogodišnji zdravstveni pregled. Međutim, navika je da se sistematski pregled obavlja svake 2-3 godine za odrasle osobe u dobi od 18 do 40 godina, te nakon toga svake godine.

Češće evaluacije se zahtijevaju za ljude koji uzimaju lijekove na recept ili koji imaju genetsku predispoziciju za razvoj određenog oboljenja. Osnovni cilj pregleda je otkriti faktore rizika za oboljenje i zagarantovati ranu dijagnozu. Provjera krvnog pritiska, holesterola i obavljanje PAPA testa za otkrivanje raka grlića materice su primjeri u kojima prepoznavanje anomalija može dovesti do efikasnih intervencija koje bi mogle spriječiti razvoj ozbiljne bolesti.

Koje pretrage i temeljiti pregledi su vam potrebni ovisi od vaše dobi, zdravstvenog stanja i porodične anamneze, te od vaših životnih navika kao što je ishrana, koliko ste aktivni i da li pušite.

Acibadem nudi uobičajene programe liječničkih pregleda koji se razlikuju ovisno o dobi i polu. Postoje programi pregleda za žene, muškarce i djecu, koji imaju za cilj provjeru vašeg stila života, ličnih osobina, porodičnih sklonosti i analizu nalaza laboratorijskih testova. To omogućava da se spriječi razvoj mogućih bolesti, dok se lakša oboljenja tretiraju prije nego se razviju u nešto ozbiljnije.   

Koje su prednosti pregleda u Acibademu?

Iskusan tim zdravstvenih stručnjaka koji pažljivo prate najnovija dostiguća i istraživanja u medicini. Prva je laboratorija u Turskoj koja je dobila ISO 15189 sertifikaciju. Rezultati pregleda se procjenjuju temeljno u prisustvu pacijenta i uz maksimalnu pažnju. Pregledi, krvne pretrage i elektrokardiografija se obavljaju u posebnim, za to određenim, prostorima.

Međunarodnim pacijentima se može osigurati prevodilac ukoliko je potrebno. Rezultati pregleda i izvještaj doktora se digitalno bilježe. Tokom postupka pacijenti imaju pratnju službene osobe. Pacijenti mogu preuzeti rezultate pregleda u svim bolnicama i medicinskim centrima Acibadem Healthcare Group.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije