Emotivno pismo majke bebe Darisa upućeno Acibadem bolnici

Promotivni tekst
Emotivno pismo majke bebe Darisa upućeno Acibadem bolnici
Fatima Grabuš, majka bebe Darisa, u emotivnom pismu zahvalila se Acibadem Zdravstvenoj Grupaciji i prof. Dr Tayyar Sarıoğlu-u na uspješnoj operaciji srca koja je urađena njenom sinu Darisu kao i na njezi koja im je pružena.

Novorođenčetu iz Bosne je dijagnosticirana transpozicija velikih arterija što predstavlja ozbiljnu i složenu urođenu srčanu manu koja se manifestira odmah nakon rođenja.

Kod ovog stanja, dvije glavne arterije koje izlaze iz srca su postavljene obratno, odnosno 'transponirane'. To stanje zahtijeva hitnu operaciju koja se uglavnom izvodi u roku od nekoliko sedmica nakon rođenja.

Novorođenče je podvrgnuto hirurškom postupku vraćanja arterija na njihove prave pozicije pod nazivom operacija zamjene arterija.

Beba Daris vratila se kući sa normalnim i zdravim srcem, a majka Fatima u emotivnom pismu napisala je:

"Stigli smo u Istanbul privatnim avionom kako bi mojoj bebi operisali srce u bolnici Acıbadem Bakırköy. Sačekali smo vozilo hitne pomoći na aerodromu koje nas je odvezlo do bolnice. Moja beba je odvedena na bolnički odjel za intenzivnu njegu gdje su mi pomogli da se smjestim. Dr. Tajar me je pozvao u svoju ordinaciju i objasnio mi probleme na srcu moje bebe. Rekao mi je da će moja beba imati operaciju za dva dana. Rekao je da se nada da će sve biti u redu sa mojom bebom. Kao majku ta njegova izjava mi je ulila nadu, jer sam bila svjesna koliko je ozbiljno stanje mog djeteta.

Operacija je bila uspješna i moja beba je nekoliko dana ostala na promatranju na odjelu za intenzivnu njegu. Zahvaljujem Bogu i gospodinu Tajaru i svim drugim doktorima i članovima tima što su spasili moju bebu.

Želim se zahvaliti medicinskim sestrama sa odjela za intenzivnu njegu jer su bile vrlo zainteresirane. Istovremeno bih željela zahvaliti se svim medicinskim sestrama koje rade na petom spratu jer su se brinule o Darisu kao da je njihovo dijete. Svi su bili ljubazni, predusretljivi i zainteresovani. Želim im se zahvaliti iz sveg srca. Također sam duboko zahvalna svojim prevodiocima, Asji Radončić i Savašu Sinaru.

Mojoj bebi je vraćeno zdravlje zahvaljujući bolnici Acıbadem Bakırköy i svim ljudima koji rade tamo, zbog čega sam presrećna. Bila sam veoma zadovoljna bolnicom i svima koji rade u njoj. Ni u jednom trenutku se nisam osjećala kao strankinja. U svakom trenutku sam se osjećala dobrodošlo. Kao da sam u svom rodnom mjestu. Moja sreća je veća od Turske i hvala Bogu da se vraćamo kući u zdravom i srećnom raspoloženju. Mnogo Hvala, Fatima Grabus

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije