Slavna nutricionistkinja otkrila šta jede za doručak, ručak i večeru

Radiosarajevo.ba
Slavna nutricionistkinja otkrila šta jede za doručak, ručak i večeru
Foto: Instagram / Ilustracija

Amelia Freer poznata je nutricionistička terapeutkinja koja je pomogla mnogima da svoj životni stil promijene na bolje. Jedan od njih bio je i Sam Smith koji je Ameliju ''okrivio'' da mu je promijenila život u dvije sedmice i njegov odnos prema hrani.

Da se Amelia i sama pridržava onoga što savjetuje drugima, potvrdila je i za Sheerluxe otkrivši šta sve pojede u danu, ali i koja su joj jela omiljena.

Doručak

"Obožavam ukusne doručke, a najčešće jedem jaja. Smatram da je doručak važan jutarnji obrok. Moj obično sadrži bjelančevine i neke zdrave masti. Najdraža su mi kuhana jaja s pečenim povrćem, četvrtinom avokada s maslinovim uljem", rekla je Amelia.


Ručak

"Supe od povrća su zakon. Zasite me, brzo se pripremaju, a moguće ih je pospremiti i u zamrzivač. Jedem ih nekoliko puta sedmično, a obično ih pripremam od sezonskog povrća ili s domaćom piletinom. Znam u njih dodati slanutak ili grah jer su dobar izvor proteina i vlakana. Jedna od dražih mi je supa od tikvica, kelja, luka, graha i špinata s feta sirom koji dodam na kraju. Ako sam jako gladna tokom dana, pojedem tost bez glutena s nekoliko kapi maslinova ulja, koje ga čini savršenim obrokom", opisala je svoj ručak Freer.


Večera

"Otkako sam postala majka nemam više vremena za kuhanje složenih obroka u nekoliko sljedova, pa ponekad pripremim i više kako bih imala za drugi dan. Pečena piletina sa zelenim povrćem i pečenim mrkvama jedan je od mojih najdražih izbora. Drugi dan ostatke piletine obično iskoristim za ručak", poručila je nutricionistkinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije