Simbol ljepote i obilja: Ova biljka privlači novac u vaš dom

0
Radiosarajevo.ba
Simbol ljepote i obilja: Ova biljka privlači novac u vaš dom
Foto: Arhiv / Sobne biljke

Krasula ili drvo novca je biljka za koju se u feng shuiju smatra da je magnet za obilje.

Ova vrsta sukulenta ima okrugle mesnate listove koji podsjećaju na kovanice.

Krasula nije komplikovana za održavanje, zahtjeva tek povremeno zalijevanje (jednom u 14 dana) i povoljno svjetlo. Prema vjerovanju, što više raste, to više novca privlačite.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Malo ko zna da ova biljka može procvjetati, a njeni cvjetovi su simbol ljepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, njegovano i s puno cvjetova, pokušajte ga prihraniti prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcij i fosfor koji pozitivno utječu na razvoj korijenja, ali i na formiranje novih izdanaka. 

Jedan od najboljih izbora za organsku prihranu krasule je od ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijem. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kavu, pa 1 žlicu dobivenog praha pomiješajte sa šećerom i s 1 kašikom zemlje. Sve dobro izmiješajte, stavite u teglu, pa zalijte biljku. Za dodatni efekt možete samljeti koru od banane koja je također odličan način da prihranite cvijet.

lU proljeće, kada prođe hladno vrijeme, iznesite drvo novca na svjež vazduh ili češće provjetravajte stan.

Uz to, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cvijeće osjeća vašu energiju, a ako ga njegujete s puno ljubavi moguće je da će stalno rasti i razvijati se, piše Sensa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije