Sezona jagoda prolazi: Donosimo vam brzi recept za nekuhani džem
Jagode operite zatim im uklonite peteljke. Izmiksajte ih u blenderu pa izmjerite koliko ste pirea dobili.
Na svaku šoljicu pirea od jagoda dodajte po ½ šoljice vode, 2 kašike svježe iscijeđenog limunovog soka, ½ do 1 kašičice ekstrakta stevije zatim ½ do 1 kašičice praha od psilijuma (navedene sastojke ćete naći u prodavnicama zdrave hrane).
Prah od psilijuma dodajte posljednji, dobro pomješajte pa smjesu brzo sipajte u sterilne male tegle.
Dobro zatvorite pa ostavite preko noći u frižideru prije konzumiranja.
S obzirom na to da se džem ne kuha, neophodno ga je čuvati u frižideru. Ako želite da ga duže čuvate, stavite ga u male plastične posude i u zamrzivač pa odmrzavajte dio po dio po potrebi.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.