Šest poza za spavanje pomoću koji bi mogli zaspati čim sklopite oči

0
Radiosarajevo.ba
Šest poza za spavanje pomoću koji bi mogli zaspati čim sklopite oči
Foto: Pexels / Ako mislite da ste bolesni, trebate potražiti stručnu pomoć

Nekima od nas treba određeno vrijeme da zaspimo. Srećom, postoje vježbe koje će vam pomoći da smirite svoj nervni sistem, smanjite stres i opustite se za nekoliko sekundi.

Ove vježbe bi vam mogle pomoći da se osjećate bolje i odmornije kada ujutro ustanete.

Pažljivo slijedite korake koje vam nudimo.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Stavite noge uza zid

Lezite licem prema zidu i stavite jastuk ispod svog struka. Podignite noge tako da vam pete i koljena budu u istoj liniji, a ruke neka budu uz tijelo, dlanovi okrenuti prema gore. Ostanite u ovoj poziciji 2 minute. Zatim glatko savijte koljena i pomaknite ih na strane.

Položaji spavanja

Lezite na stomak

Lezite na jastuk na trbuhu i zaključajte prste iza leđa. Udahnite duboko, savijte leđa i prste prema petama i pokušajte dohvatiti pete rukama. Zatim se polako spustite i izdahnite.

Ponovite vježbu pet do 10 puta. Tek tada trebate "otključati" prste i opustiti ruke.

Široko raširite noge

Sjednite s nogama raširenim, stavite jastuk ispred sebe. Ispravite leđa i udahnite što dublje možete. Zatim, polako izdišući i pružajući ruke naprijed, lezite na jastuk.

Ležeći u ovoj poziciji, udahnite i izdišite 10 puta, a zatim se podignite.

Spojite stopala

Lezite na leđa na jastuku, spojite noge i raširite koljena na strane. Ruke su opuštene i pružene uz tijelo, dlanovi okrenuti prema gore. Dišite duboko i ravnomjerno. Ostanite u ovoj poziciji tri minute.

Položaji spavanja

Okrenite se dok ležite

Ležeći na leđima, savijte koljena i spojite ih. Polako nagnite noge na stranu, držeći ih rukama. Ostanite u ovoj poziciji minutu, zatim promijenite stranu. Ponovite dva puta za svaku stranu.

Lezite na leđa

Lezite udobno na leđa na jastuk. Malo raširite noge i stavite ruke sa strane, dlanovi prema gore. Pripazite da vam kičma i glava budu u ravnoj liniji. Uzmite tri duboka i ravnomjerna udaha, i izdahnite kroz nos. Zatim uzmite četiri obična udaha. Do tog trenutka ćete osjećati pospanost i brzo ćete utonuti u dubok san, piše Brightside.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije