Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom
Radiosarajevo.ba
![Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom](https://storage.radiosarajevo.ba/article/507059/871x540/mesne-okruglice-tjestenina-recepti-kuhinja.jpg?v1690884203)
Šta reći, osim brzo, ukusno i jednostavno,
Donosimo vam još jedan recept za pripremu mljevenog mesa uz kombinaciju tjestenine, ali ovaj put riječ nije o uobičajenom bolognessu.
Ipak, nešto malo drugačije, tjesteninu ćete jesti sa sočnim mesnim okruglicama, koje su idealna kombinacija za ljetne večernje obroke.
![Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554781/300x185/vivianne-robinson-olimpijske-igre-pariz-olimpijada-jugoslavija-bih-26juli24-prntscjpg3.jpg?v1722026706)
Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'
Mesne okruglice sa tjesteninom
Sastojci:
- 25 dkg miješanog mljevenog mesa
- 1 čajna kašičica slatke mljevene paprike
- 1 jaje
- 1 čajna kašičica vode
- 1 supena kašika prezle
- 2 glavice crvenog luka
- 1 svježa paprika
- 1 supena kašika koncentrata paradajza (ili 1 veći oguljeni paradajz)
- sol, biber, majčina dušica (po ukusu)
- tjestenina i parmezan
![Brzi ljetni ručak: Napravite slasnu grčku musaku](https://storage.radiosarajevo.ba/article/506710/300x185/grcka-musaka-kuhanje-hrana-recept.jpg?v1690638413)
Brzi ljetni ručak: Napravite slasnu grčku musaku
Priprema:
- Meso pomiješajte sa slatkom paprikom. Dodajte jaje, prezlu i vodu. Posolite i pobiberite.
- Oblikujte okruglice veličine oraha.
- Prepržite ih na zagrijanom ulju dok blago ne porumene sa svih strana. Prepečene izvadite na poseban tanjur.
- U ulju u kojem su se pržile okruglice, izdinstajte usitnjeni luk dok ne postane staklast, dodajte nasjeckanu papriku, a kad omekša, dodajte paradajz i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite.
- Dinstajte desetak minuta uz podlijevanje vodom.
- Vratite okruglice i dinstajte ih još pet minuta.
- Prelijte tjestaninu kuhanu al dente, i obavezno dodajte parmezan.
Ovo jelo, odlično se se slagati uz zelenu salatu, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)