Savršeni ljetni desert: Napravite kremasti sladoled od nara koji će vas oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Savršeni ljetni desert: Napravite kremasti sladoled od nara koji će vas oduševiti
Foto: Pexels / Ilustracija

Recept za ovaj kremasti sladoled od nara je toliko jednostavan da je dovoljno jednom ga pročitati, a sladoled je toliko kremast da vam niko neće vjerovati da je napravljen bez korištenja aparata za sladoled.

Bez aparata za sladoled, i od samo nekoliko sastojaka, itekako se može pripremiti odličan kremasti sladoled koji će nas savršeno osvježiti, ali ćemo se njime i dobro zasladiti. Tajna zbog koje je ovaj kremasti sladoled od nara tako savršen krije se u tučenom slatkom vrhnju, ali i u dodatku kondenzovanog mlijeka koje daje poseban okus i teksturu ovome brzom sladoledu od nara.

Ovaj kremasti sladoled od nara je masniji od mliječnog, a samim time sadrži i manje vode te će zato zamrzavanjem dobiti kremastu strukturu (neće se u njemu stvarati oni zloglasni kristalići vode koje tako mrzimo kod domaćeg sladoleda za koji ne koristimo aparat za sladoled).

Nihad Uk: 30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu

Nihad Uk: 30. izdanje Sarajevo Film Festivala završeno je u velikom stilu

Ovaj kremasti sladoled od nara možeš poslužiti u čašicama ili pak napraviti domaće kornete ili koristiti one kupovne. Najbolja stvar je što kremasti sladoled od nara možete u nekoliko minuta smiksati ujutro, i već nakon večere možeš u njemu uživati.

Sastojci:

- slatko vrhnje 500 ml

- kondenzovano mlijeko 400 ml

- sol 1 prstohvat

- ekstrakt vanilije 1 mala kašika

- sok od nara 3 kašike

- nar - sjemenke 0,25 šoljice

Savršena ljetna kombinacija: Isprobajte sladoled od grčkog jogurta s dinjom

Savršena ljetna kombinacija: Isprobajte sladoled od grčkog jogurta s dinjom

Priprema:

1. U veliku zdjelu stavi slatko vrhnje, kondenzovano mlijeko, sol i vaniliju. Miksaj mikserom oko 10 minuta, trebaš dobiti polučvrsti šlag.

2. Šlag prebaci u posudu u kojoj ćeš ga zamrznuti. Ulij sok od nara i lagano promiješaj kroz šlag, nemoj skroz pomiješati. Dodaj sjemenke nara i također ih lagano umiješaj u šlag. Nekoliko sjemeni sačuvaj da ih pospeš po vrhu.

3. Pokriveno stavi u zamrzivač na 8 sati prije posluživanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije