Neodoljiva sladoledna torta od samo četiri sastojka: Ovakve slastice uspijevaju i početnicima
Sladoled je dobar, ali sladoledna torta bila bi još bolja, zar ne?
Šteta što su sladoledne torte još skuplje od sladoleda, naročito kad se uzme u obzir da ih se tako lako može napraviti u vlastitoj režiji. Ne, ne treba vam aparat za sladoled, sladoled ćete kupiti i po ovom ćete ga receptu kao od šale pretvoriti u sladolednu tortu.
Sve što će vam, osim sladoleda, biti potrebno za ovu tortu su keks, malo maslaca i čokolada. Postupak je jednako jednostavan kao i popis sastojaka, ovakve slastice uspijevaju i početnicima.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
Sastojci
- 1500 ml sladoleda od vanilije, karamele ili kave
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g keksa
- 50 g maslaca
Priprema
Izvadite sladoled iz zamrzivača.
Sameljite keks u blenderu. Maslac i 50 g čokolade stavite na laganu vatru i povremeno miješajte dok se ne otopi (ovo je najbolje odraditi kuhanjem na pari, ali ako ne znate kako se to radi nemojte se gnjaviti, samo pazite da je vatra sasvim lagana i miješajte).
Pomiješajte keks i smjesu maslaca i čokolade pa je utisnite u kalup za tortu i stavite u frižider dok se sladoled dovoljno ne opusti da ga možete promiješati, piše Slobodna Dalmacija.
Napola otopljeni sladoled utisnite u kalup, a po vrhu mu rasporedite grubo narezanu čokoladu. Alternativno, u sladoled umiješajte naribanu čokoladu za okus stracciatelle. Kad ste završili s nanošenjem sladoleda i čokolade, stavite tortu u zamrzivač i ostavite je barem šest sati da se stisne.
Prije nego je izvadite iz kalupa, omotajte kalup krpom namočenom u toplu vodu i ostavite 10-15 minuta. Lako ćete ga odvojiti. Ostavite tortu da odstoji još desetak minuta kako biste je lakše narezali pa je poslužite, po želji uz umak od otopljene čokolade i slatkog vrhnja, ali odlična je i sama.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.