Kako da napravite domaći i zdravi sladoled? Imamo četiri sjajna recepta

0
Radiosarajevo.ba
Kako da napravite domaći i zdravi sladoled? Imamo četiri sjajna recepta
Foto: Printscreen / YouTube / Sladoled

Ljeto je savršeno vrijeme da uživate u hladnom i osvježavajućem sladoledu. No, nije svaki sladoled zdrav pa zato dobro pazite kako ćete se osvježiti.

Mi predlažemo da isprobate ova četiri savršeno ukusna i zdrava sladoleda.

Sladoled od avokada

Avokado sadrži zdrave masti i daje kremastu strukturu sladoledu. U blenderu pomiješajte avokado s kokosovim mlijekom, medom i sokom od limete, zatim preselite u kalupe za sladoled i zamrznite. Poslužite i uživajte!

Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu

Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu

Sladoled od kokosa i manga

Pomiješajte u blenderu kriške zrelog manga s vodom i iscijeđenim sokom limete i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, zatim stavite u aparat za sladoled ili u kalupe i zamrznite. Poslužite i uživajte u ovom omiljenom, zdravom egzotičnom sladoledu, prenosi portal Živim.

Sladoled od banane

U blenderu miješajte smrznute banane dok ne dobijete kremastu smjesu koja će poslužiti kao baza za sladoled. Umiješajte zatim svoje omiljene sastojke, poput lješnjaka, kaka u prahu ili šumskog voća kako biste sladoled obogatili okusom i nutrijentima.

Savršeno osvježenje: Isprobajte najbolji recept za finu ledenu kafu

Savršeno osvježenje: Isprobajte najbolji recept za finu ledenu kafu

Sladoled od jagoda

Sastojci:

700 g jagoda
100 g šećera
250 g grčkog jogurta
260 g slatkog vrhnja

Postupak:

Operite jagode, izvadite stabljiku i narežite ih na kockice.

Stavite ih u veću zdjelu pa dodajte jogurt i šećer, dobro promiješajte i ostavite da odstoje oko dva sata.

Potom izgnječite jagode alatom za drobljenje krumpira.

Dodajte šlag i zasladite.

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Dobro promiješajte i prebacite pripravak sladoleda od jagoda u posudu s poklopcem i odnesite ga u zamrzivač.

Jednom kad stavite sladoled u zamrzivač, sjetite se, svakog sata na početku i otprilike svakih pola sata, kada se gotovo smrznuo, promiješajte lopaticom kako biste izbjegli kristale.

Ako ga ostavite u zamrzivaču nekoliko sati, izvadite ga deset minuta prije posluživanja da postane svježiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije