Savršena zimska njega kose: Kako napraviti domaći regenerator sa tri sastojka?

0
Radiosarajevo.ba
Savršena zimska njega kose: Kako napraviti domaći regenerator sa tri sastojka?
Printscreen / Korištenje regeneratora

Kvalitetan regenerator za kosu zimi je neophodan jer hladan zrak i suhi uvjeti u pregrijanim prostorima često čine kosu suhom, bez sjaja i sklonoj pucanju.

Domaći regenerator, koji je jednostavan za pripremu, sastoji se od grčkog jogurta, maslinovog ulja i meda, pružajući kosi hidrataciju, sjaj i mekoću, dok istovremeno sprječava nepoželjni statički elektricitet.

Dugotrajna hidratacija

Grčki jogurt bogat je proteinima i masnim kiselinama koji čine čuda za suhu i oštećenu kosu. Proteini jačaju kosu, sprječavajući pucanje vrhova, dok masne kiseline pružaju vlagu i prehranjuju vlasi. Mliječna kiselina potiče rast kose, čisti tjeme te sprječava svrbež i perutanje.

Ambasador SAD: RS i Dodik ubrzavaju korake da potkopaju instutucije i pozivaju na disoluciju države

Ambasador SAD: RS i Dodik ubrzavaju korake da potkopaju instutucije i pozivaju na disoluciju države

Med privlači i zadržava vlagu u vlasima, dok vitamini i antioksidansi potiču rast kose i održavaju tjeme zdravim. Maslinovo ulje pruža dugotrajnu hidrataciju kosi, čineći je glatkom i sjajnom. Ulazi duboko u strukturu tjemena, dajući im elastičnost, a antioksidansi štite kosu, čineći je jačom i zdravijom.

Sastojci:

  • 3/4 šolja punomasnog grčkog jogurta
  • 1/4 šolja meda
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
Naučno potvrđeno: Dobar san ključan za zdrav životni stil

Naučno potvrđeno: Dobar san ključan za zdrav životni stil

Priprema i upotreba:

Pomiješajte sve sastojke kako biste dobili jednoličnu smjesu. Nanesite masku na čistu, vlažnu kosu. Preporučuje se podijeliti kosu na dijelove kako biste osigurali ravnomjerno nanošenje.

Počnite nanositi od korijena prema vrhovima, pažljivo pokrivajući svaku vlas. Pokrijte kosu kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom.

Ostavite masku da djeluje najmanje 30 minuta, a po mogućnosti i duže kako bi sastojci bolje upili u kosu. Isperite hladnom vodom i uživajte u rezultatima - kosa će biti čvršća, mekša, zdravija i blistavija.

Prilagodite količinu sastojaka prema dužini i gustoći vaše kose, a ovaj postupak ponavljajte jednom sedmično za očuvanje optimalne kvalitete kose, piše Živim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije