Savršena ideja za ručak ili večeru: Piletina u sosu sa senfom

0
Radiosarajevo.ba
Savršena ideja za ručak ili večeru: Piletina u sosu sa senfom
Foto: Prinscreen / Piletin u sosu sa senfom

U potrazi za jednostavnim, a istovremeno ukusnim receptom za ručak ili večeru, piletina u senf sosu se nameće kao savršen izbor.

Ovaj recept kombinira sočno pileće meso s bogatim i aromatičnim senfom, stvarajući jelo koje će zadovoljiti sva nepca. Bez obzira jeste li iskusni kuhar ili tek početnik u kuhinji, priprema ove piletine u senf sosu je prilično jednostavna i brza.

Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo vremena, možete stvoriti ukusan obrok koji će oduševiti vaše goste i članove porodice. Saznajte kako pripremiti ovu neodoljivu poslasticu i uživajte u spoju sočne piletine i bogatog senf sosa.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Sastojci: 

  • 400 g pilećeg filea
  • 10 g maslaca
  • 80 g crnog luka
  • 2 srednja čena bijelog luka
  • 60 ml vode
  • 2 kašičice senfa
  • 200 ml pavlake za kuhanje
  • 1 kašičica karija
  • po ukusu so
  • mljeveni biber
  • peršunov list
Punjene paprike s krompirom: Savršenstvo bosanske kuhinje

Punjene paprike s krompirom: Savršenstvo bosanske kuhinje

Priprema: 

Pileći file isjeći na tanke šnicle pa ih posoliti i pobiberiti po ukusu. U tavu sa neljepljivim dnom veličine 24 cm sipati malo ulja i staviti da se zagrije. Na zagrijano ulje ubaciti pileće šnicle i ispržiti ih sa obje strane da porumene.

Izvaditi meso u tanjir, a u tavu dodati maslac i pustiti ga da se otopi. Zatim ubaciti sitno isjeckani crni i bijeli luk i kratko propržiti, oko 2 minuta, uz često miješanje.

Poslije dvije minute sipati vodu i senf. Sve dobro promiješati, ubaciti pavlaku za kuhanje, kari, promiješati pa kuhati dok se ne dobije sos željene gustine.

Začiniti po ukusu, vratiti pileće meso i pustiti da se tiho krčka dva minuta. Na kraju, jelo posuti isjeckanim peršunovim listom i skloniti sa šporeta. Poslužiti uz krompir pire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije