Savršen ručak vikendom: Recept za vrhunske pileće šnicle u sosu, gotove za tren oka
Produženi je, praznični vikend i mnogi će već ovu subotu iskoristiti za šetnju, odlazak na planinu, odmor i slično.
Ukoliko ste i vi među njima i dvoumite se šta biste poslije mogli "brzinski" spremiti za ručak i večeru, bez brige - donosimo recept za brzo, jeftino i jednostavno jelo u kojem će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
- 600-800 gr pilećih prsa
- crveni luk
- ulje, kašika brašna
- bijeli luk
- malo aleve paprike
- so, biber, peršun
Priprema:
Isijecite pileća prsa za šnicle (presijecite ih, po dužini) i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi. Prepržite šnicle, po par minuta sa svake strane, i izvadite ih na tanjir. Luk isjeckajte nasitno i prepržite ga na ulju na kojem ste pržili šnicle - prethodno smanjite vatru. Kad luk postane "staklast", dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.
Tužilaštvo BiH zatražilo privođenje Nenada Nešića, on napustio Bosnu i Hercegovinu?
Kad provri, dodajte sitno nasjeckani bijeli luk i vratite šnicle u sos, te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte 20-ak minuta, s povremenim miješanjem. Pet minuta prije kraja dodajte peršun i to je to!
Kao prilog, možete pripremiti pire krompir, možete skuhati i "zeleno" povrće, pa ga izmiksati s mileramom i malo mlijeka te jednim česnom bijelog luka, pa napraviti malo drugačiji pire (preukusno je, vjerujte nam), a tu su uvijek i riža, krompir salata ili kuhani krompir. To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.