Savršen ručak: Iznenadite svoje ukućane ovim ćuftama
Pripremi ćufte na nove, zanimljive (i savršeno ukusne) načine...
Bilo da se poslužuju uz špagete, kao predjela na štapićima ili u bogatom umaku, ćufte su zasigurno jedan od najomiljenijih i najsvestranijih obroka. Ako imate svoj omiljeni, već isprobani recept za ćufte, uz nekoliko malih trikova možeš ga učiniti još boljim i ukusnijim.
Pesto za sočnost
Klasične ćufte - obično se poslužuju s umakom na bazi paradajza preko tjestenine - prave se od mljevenog mesa, prezla, mlijeka, jaja i začina.
Poznato ko će pjevati na dočeku Nove godine u Banjoj Luci
Ako želite da tvoje ćufte budu još sočnije (i da se ne presuše, pogotovo ako koristiš nemasno meso poput mljevene puretine) zamijenite jaja pestom od bosiljka, koristeći otprilike pola šoljice pesta za pola kilograma mesa. Rezultat će biti fantastičan! Sočne, mirisne ćufte ispunjene omiljenim pestom od bosiljka, može li bolje?
Kremasto punjenje od feta sira
Uobičajeno, ćufte obogaćujemo začinskim biljem poput peršuna ili čak mente. Ali ako vam je dosadio (uobičajen) okus ćufti, isprobajte punjenje s feta sirom!
Kako napraviti savršeno kuhano jaje? Kuharica otkriva malu tajnu
Sve što trebate napraviti jest staviti malu kocku feta sira u središte svake ćufte, a zatim ih skuhati kao i obično. Kada ih isprobate, osjetit ćete pravu rapsodiju okusa - kremasti, slani sir u unutrašnjosti ćufte - sigurni smo da čete od sada uvijek puniti ćufte feta sirom!
Okruglice na roštilju
Mješavina začina poput timijana, origana, bosiljka, češnjaka, prženih sjemenki susama daju ćuftama bogat, slani okus. Da bi se okus dodatno poboljšao, pokušajte ćufte peći na žaru, umjesto da ih pečete ili pržite na tavi.
Na žaru ih je potrebno peći oko 2 minute na svakoj strani. Roštilj ćuftama daje posebnu aromu i primamljivu hrskavu koricu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.