Savjeti da pripremite svoj ormar za ljeto

Radiosarajevo.ba
Savjeti da pripremite svoj ormar za ljeto
Pixabay / Ilustracija
Na vrijeme investirajte u lagane, svjetlije komade koji će vam biti neophodni tokom tropskih vrućina.

Kupite dobar dezodorans

Jedna od češćih grešaka koje prave svi jeste korištenje dezodoransa koji ostavljaju bijele tragove na odjeći, stoga je veoma bitno da investirate u dobar dezodorans koji neće ostavljati tragove.

Investirajte u tri para cipela

Ljeto zahtjeva tri klasična para cipela. Prije svega, tu su vrlo popularne mokasinke, koje su vrlo zahvalne kao idealan dodatak ako želite da napravite liniju između formalnog i opuštenog stila oblačenja. U trendu su i kvalitetne kožne cipele u svijetlim bojama koje su idealne za poslovne prilike. Kao treći izbor nameću se antilop cipele s đonom u jarkim bojama koje se mogu kombinovati kako uz odijelo tako i uz chino pantalone i majice.

Ne plašite se šire odjeće

Malo šire i opuštenije pantalone često znaju da uplaše i žene i muškarce. Ali ljetni mjeseci pružaju priliku da malo popustimo po tom pitanju. Nabavite bar jedan par pantalona koje će biti malo šire i pružiti vam malo više komfora.

Ne izbjegavajte svijetle boje

Leto je odlična prilika da eksperimentišete s modernim nijansama boja. Na primjer, teget sako zamijenite onim u tirkizno plavoj boji. Bićete iznenađeni kako je lako unaprijediti stil. Sako u boji žalfije kombinovan s bež chino pantalonama na primjer predstavlja vrhunsku odjevnu kombinaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije