Sastojak koji možete dodati u šampon, a preporodit će vam kosu

Radiosarajevo.ba
Sastojak koji možete dodati u šampon, a preporodit će vam kosu
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Vjerujemo da vam nikad ne bi palo na pamet da ovaj sastojak dodate u šampon, ali prema riječima žena koje su isprobale ovaj recept, rezultati su fenomenalni.

Dok brinemo o kosi, fokusiramo se na same vlasi, dok tjeme potpuno zaboravljamo. To je velika greška kažu frizeri, jer samo ako je tjeme glave njegovano, možemo da očekujemo da će i kosa izgledati zdravo i sjajno.

Da bi ono bilo zdravo, neophodno je uraditi piling s vremena na vrijeme, baš kao što to činimo i sa kožom lica. Za ovo vam nije potreban nikakav skup preparat. Sve što trebate da uradite je da u šampon kojim inače perete kosu dodate kašiku šećera. Upravo on će uraditi nježan piling i ukloniti mrtve ćelije koje blokiraju rast lijepe i njegovane kose. Osim toga omogućiće detaljnije pranje i dozvoliti regeneratoru da dublje prodre i bolje nahrani samu dlaku.

Sa ovim postupkom ne treba pretjerivati kako se kože glave ne bi isušila. Najbolje bi bilo piling ponoviti nakon svakog 4 pranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije