Depilacija kod kuće: Kako napraviti šećernu pastu

Radiosarajevo.ba
Depilacija kod kuće: Kako napraviti šećernu pastu

Ukoliko imate više dlačica, depilacija trakama sa voskom može biti skupa pa je možda je bolje uložiti novac u epilator.

Nažalost, živimo u vremenima kad depilacija nije estetsko, već pitanje urednosti, a pošto kozmetički saloni ne rade uklanjanje dlačica kod kuće sada je potrebnije nego ikad. Srećom, savremeni kozmetički proizvodi u velikoj mjeri pojednostavljuju ovaj postupak, ali postoje i stari dobri recepti po kojima za neuporedivo manje novca možete sami napraviti pastu za depilaciju.

Depilacija šećernom pastom

Ovo je metoda koja je doživjela veliku popularnost relativno skoro, a ima sve više i više pristalica. Ova opcija je najbolja za osjetljivu kožu jer postiže isti efekat kao i depilacija voskom ali je manje bolna. Da biste bile sigurne da rezultat ispunjava vaša očekivanja, pripremite kožu nogu za uklanjanje dlačica - poželjno je da budu dugačke 4-8 mm. Nanesite proizvod na kožu u smeru rasta dlake i povucite je u suprotnom smjeru. U videu pogledajte kako se pravi šećerna pasta.

Depilacija voskom

Druga opcija zje depilacija voskom, odnosno trakama kojih ima u našim kozmetičkim radnjama. Ovaj beauty proizvod je pogodan samo ako dužina dlačica doseže 5-10 mm. Prije nanošenja, zagrijte trakicu trljanjem dlanova kako bi bila meka. Zatim je zalijepite u pravcu rasta dlake i pritiskajte oko 15 sekundi. Onda oštrim pokretom uklonite traku.

Nakon postupka koristite poseban gel, losion ili maramice - ono što često dolazi u kompletu sa trakama od voska. Ukoliko imate više dlačica, ovaj način depilacije može biti skup, možda je zato bolje uložiti novac u epilator, čija cijena odavno nije previsoka, piše Vijesti.me.

Epilator

Prije upotrebe epilatora potrebno je uraditi piling kože kako bi se spriječilo pojavljivanje uraslih dlačica. Držite uređaj na koži bez pritiska i lagano ga pomjerajte dužinom noge. Nakon postupka, nanesite hidratantnu kremu ili losion na kožu nogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije