Recept za savršeni kolač medeno srce: Brzo i lako do slatkog užitka

0
Radiosarajevo.ba
Recept za savršeni kolač medeno srce: Brzo i lako do slatkog užitka
Foto: Coolinarika / Kolač medeno srce

Kolač Medeno srce je savršen izbor za sve koji vole sočne i ukusne deserte.

Njegova priprema je jednostavna i brza, a rezultat je divan kolač prepun okusa koji podsjeća na djetinjstvo. S bogatom kombinacijom pekmeza od šljiva i nježnom glazurom od čokolade, ovaj kolač će oduševiti vašu porodicu i prijatelje.

Bez obzira da li ga pravite za užinu, posebnu priliku ili samo kao mali užitak, Medeno srce je kolač koji se jednostavno mora probati!

Bio za volanom Porschea: Policajac Armin Numanović vozilom udario pješakinju u Sarajevu

Bio za volanom Porschea: Policajac Armin Numanović vozilom udario pješakinju u Sarajevu

Sastojci

Za patišpanju:

  • 6 kašika pekmeza od šljiva
  • 380 ml vode
  • 580 g brašna
  • 380 g šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za premazivanje:

  • džem od šljiva

Za glazuru:

  • 90 g čokolade
  • 90 ml slatke pavlake

Priprema

Kako biste napravili ovaj kolač zagrijte rernu na 180 stepeni. Sastojke za patišpanju sipajte u činiju i promiješajte. U pleh prekriven papirom za pečenje izlijte smjesu i pecite dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Kada je kolač gotov izvadite ga ih pleha i ostavite da se ohladi.

Isijecite kolač horizontalno na pola. Prvi dio patišpanje stavite na tacnu pa je premažite džemom od šljiva, a zatim odozgo stavite drugu koru i nju takođe premažite džemom. Napravite glazuru i prelijte je preko kolača

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije