Recept za savršeni kolač medeno srce: Brzo i lako do slatkog užitka
Kolač Medeno srce je savršen izbor za sve koji vole sočne i ukusne deserte.
Njegova priprema je jednostavna i brza, a rezultat je divan kolač prepun okusa koji podsjeća na djetinjstvo. S bogatom kombinacijom pekmeza od šljiva i nježnom glazurom od čokolade, ovaj kolač će oduševiti vašu porodicu i prijatelje.
Bez obzira da li ga pravite za užinu, posebnu priliku ili samo kao mali užitak, Medeno srce je kolač koji se jednostavno mora probati!
Kakva utakmica Nikole Jokića: Ubacio 40 poena za triler pobjedu Denvera nad Atlantom
Sastojci
Za patišpanju:
- 6 kašika pekmeza od šljiva
- 380 ml vode
- 580 g brašna
- 380 g šećera
- 1 kesica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
Za premazivanje:
- džem od šljiva
Za glazuru:
- 90 g čokolade
- 90 ml slatke pavlake
Priprema
Kako biste napravili ovaj kolač zagrijte rernu na 180 stepeni. Sastojke za patišpanju sipajte u činiju i promiješajte. U pleh prekriven papirom za pečenje izlijte smjesu i pecite dok se ivice kolača ne odvoje od pleha. Kada je kolač gotov izvadite ga ih pleha i ostavite da se ohladi.
Isijecite kolač horizontalno na pola. Prvi dio patišpanje stavite na tacnu pa je premažite džemom od šljiva, a zatim odozgo stavite drugu koru i nju takođe premažite džemom. Napravite glazuru i prelijte je preko kolača.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.