Recept za prste polizati: Najukusnija paradajz supa koju ćete napraviti, a svi će tražiti još
Radiosarajevo.ba
Sezona je supa koje griju naše tijelo, ali i dušu, a ko još ne voli dobru paradajz supu?
Ovaj recept će vas oboriti sa nogu, a ima samo tri sastojka koja su zlata vrijedna!
Pa bacimo se na posao:
Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg
Sastojci
- 100 g neslanog putera
- 1 manji luk, narezan na ploške
- 1 konzerva oguljenog paradajza
- 1 šolja bujona
- Sol po ukusu
Priprema
- U šerpu od 2 litre na srednjoj vatri dodajte puter i kuhajte dok se ne rastopi. Dodajte luk, posolite i kuhajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta.
- Dodajte zgnječeni paradajz sa njihovom tečnošću i šolju bujona.
- Stavite na srednje jaku vatru i prokuhajte. Kada proključa, smanjite vatru na srednju i dinstajte dok se luk skoro ne raspadne, oko 10-15 minuta.
- Dodajte 2 kašike putera i miksajte (ili nastavite miksati) dok se ne sjedini.
Stavite supu na tanjir i po vrhu otopite preostale 2 kašike putera. Poslužite odmah i uživajte.
Popularan način služenja paradajz supe je uz dodatak krutona i mocarele, ali možete je poslužiti i kao savršen prilog uz topli, grliovani sendvič od sira.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)