Recept za prste polizati: Najukusnija paradajz supa koju ćete napraviti, a svi će tražiti još

0
Radiosarajevo.ba
Recept za prste polizati: Najukusnija paradajz supa koju ćete napraviti, a svi će tražiti još

Sezona je supa koje griju naše tijelo, ali i dušu, a ko još ne voli dobru paradajz supu?

Ovaj recept će vas oboriti sa nogu, a ima samo tri sastojka koja su zlata vrijedna!

Pa bacimo se na posao:

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

Sastojci 

  • 100 g neslanog putera
  • 1 manji luk, narezan na ploške
  • 1 konzerva oguljenog paradajza
  • 1 šolja bujona
  • Sol po ukusu

Priprema

  • U šerpu od 2 litre na srednjoj vatri dodajte puter i kuhajte dok se ne rastopi. Dodajte luk, posolite i kuhajte dok ne omekša, oko 3-4 minuta.
  • Dodajte zgnječeni paradajz sa njihovom tečnošću i šolju bujona.
  • Stavite na srednje jaku vatru i prokuhajte. Kada proključa, smanjite vatru na srednju i dinstajte dok se luk skoro ne raspadne, oko 10-15 minuta.
  • Dodajte 2 kašike putera i miksajte (ili nastavite miksati) dok se ne sjedini.
    Stavite supu na tanjir i po vrhu otopite preostale 2 kašike putera. Poslužite odmah i uživajte. 

Popularan način služenja paradajz supe je uz dodatak krutona i mocarele, ali možete je poslužiti i kao savršen prilog uz topli, grliovani sendvič od sira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije