Recept za najukusnije faširane šnicle, ali na drugačiji način
Radiosarajevo.ba
Volimo stare, dobre recepte za jela koja su nam svima dobro poznata.
Zato ovaj vikend pripremite šnicle koje su mekane, ukusne, a mogu se praviti od purećeg mesa.
Bit će vam potrebno mljeveno meso - 500 grama puretine ili mješavina teletina/junetina, zatim jedna mala pavlaka, jedna glavica luka, tri kašike brašna, dva jajeta te so, biber, veteta i peršun.
Sve sastojke pomiješajte, piše Coolinarka.
Supenom kašikom vadite smjesu, oblikujte šnicle i pržite ih na vrućem ulju, ali na umjerenoj temperaturi, sve dok ne porumene.
Stavite ih zatim na kuhinjski papir kako bi upili masnoću.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)