Njam-njam / Recept za najukusnije faširane šnicle, ali na drugačiji način

23. 01. 2021. u 14:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 18

Volimo stare, dobre recepte za jela koja su nam svima dobro poznata.

Zato ovaj vikend pripremite šnicle koje su mekane, ukusne, a mogu se praviti od purećeg mesa.

Bit će vam potrebno mljeveno meso - 500 grama puretine ili mješavina teletina/junetina, zatim jedna mala pavlaka, jedna glavica luka, tri kašike brašna, dva jajeta te so, biber, veteta i peršun.

Sve sastojke pomiješajte, piše Coolinarka.

Supenom kašikom vadite smjesu, oblikujte šnicle i pržite ih na vrućem ulju, ali na umjerenoj temperaturi, sve dok ne porumene.

Stavite ih zatim na kuhinjski papir kako bi upili masnoću.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA