Recept za kolač s jabukama i orasima bez brašna i jaja: Kombinacija okusa je neodoljiva
Radiosarajevo.ba
Ovaj kolač je gotov za pet minuta, a kombinacija okusa je neodoljiva.
Kombinacija jabuka i oraha oduvijek je bila omiljena slasticama i kolačima. Ovaj okus najviše podsjeća na naninu kuhinju, a kad nemate vremena za nešto komplikovanije, onda je ovo recept za vas.
S YouTube kanala Useful and quick Skuhaj prenosi recept za kolač od jabuka i oraha, ali bez brašna i jaja za koji ne morate paliti pećnicu.
Pobjednička utakmica, ali najvažniji trenutak dogodio se izvan terena: BiH i Hrvatska u jednoj slici
Sastojci
Za biskvit:
- 4 jabuke
- 2 kašike šećera
- 1 kašika cimeta
- 200 g keksa
- 50 g nasjeckanih oraha
- 50 g tamne čokolade
Prijedlog za iftar: Sjajan recept za slasne mantije
Za glazuru:
- 200 ml mlijeka
- 1 kašika kukuruznog škroba
- 30 g bijele čokolade
- 1 kašika šećera
Priprema:
- Jabuke ogulite i naribajte na krupnije ribe. Dodajte im šećer i cimet, pa sve dobro promiješajte.
- Zagrijte na laganoj vatri 10 minuta uz miješanje.
- Maknite a šporeta, pa pomiješajte s keksima koje ste prethodno izlomili na veće komade. Dodati orahe, naribanu tamnu čokoladu, pa sve sjedinite. Smjesu prebacite u kalup.
- Za preljev pomiješajte mlijeko sa šećerom i škrobom, pa kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
- Kada ste dobili jednoličnu smjesu ravnomjerno je prelijte preko torte. Kada se glazura ohladi kolač je spreman za posluživanje. Po želji prije posluživanja pospite ga naribanom čokoladom.
Postupak pogledajte u videu:
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (2)