Recept za kakao šnite: Jednostavna priprema i bogat okus
Kakao šnite su bogat, mirisan kolač koji spaja nježnu aromu naranče, ruma i oraha u savršenom zalogaju – idealan za sve prilike, od porodičnih druženja do svečanih trenutaka.
Priprema
Umutite omekšani maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte naribanu koricu naranče i rum, pa umiješajte žumanca, jedno po jedno.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa tu smjesu dodajte u tijesto naizmjenično s mlijekom, miješajući lagano da se sve sjedini.
Raste zabrinutost u EU nakon Putinove prijetnje ratom: Pogledajte šta kažu građani devet zemalja
Na kraju, pažljivo umiješajte mljevene orahe i čvrsto umućen snijeg od bjelanaca.
Dobivenu smjesu izlijte u prethodno namašćenu tepsiju veličine 30×19 cm i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180 do 200 stepeni oko 40 minuta.
Sastojci
2 jaja
200 g šećera
100 g maslaca
1 kašike ruma
narančina korica
20 g kakaa
250 ml mlijeka
250 g Pšeničnog oštrog brašna
1 Prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
20 g mljevenih oraha
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.