Recept dana: Wok šnicle u neodoljivom gustom umaku

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Wok šnicle u neodoljivom gustom umaku
Foto: Coolinarika / Wok šnicle

Wok šnicle u neodoljivom gustom umaku su jednostavno i fino jelo, koje brzo možete napraviti.

Za mlađu, zaposlenu 'raju' ovo je odličan recept, a veoma ukusno jelo.

Sastojci: 

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

  • 2 kom pileća prsa, teletine ili junetine po potrebi
  • sol, biber, kašikica crvene paprike
  • 2 kašike brašna
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 3 kom luka sitno isjeckanog
  • 1-2 čena bijelog luka sitno isjeckanog
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika kumina
  • lovorov list
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • sitno sjeckani peršun

Priprema: 

  • Pileći file prerezati na dva dijela (4 šnicle). Svaku šniclu posoliti, pobiberiti. Brašno i crvenu papriku pomiješati, šnicle uvaljati u smjesu, te spustiti na zagrijano ulje. Lagano šnicle propržiti sa obje strane, zatim ih ostaviti sa strane i pokriti folijom.
Samo iskusni kuhari znaju za ovu foru sa ćuftetama: Kada jednom probate, ovako ćete ih praviti

Samo iskusni kuhari znaju za ovu foru sa ćuftetama: Kada jednom probate, ovako ćete ih praviti

  • Na ulju gdje smo pržili šnicle, pirjati luk i bijeli luk, doliti temeljac, senf, lovor, paradajz pire, kumin, neka sve prokrčka. Dodati šnicle i na laganoj vatri neka krčkaju, sve dok se dobije fini gusti saft. Po potrebi dodati još začina (so, biber). Gotovo jelo posuti sitno sjeckanim peršunom.

Šnicle poslužiti uz rižu, pire krompir ili šta već volite, piše Coolinarika.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije