Prijedlog za ručak: Zapečena piletina sa mladim krompirom, kurkumom i parmezanom

0
Radiosarajevo.ba
Prijedlog za ručak: Zapečena piletina sa mladim krompirom, kurkumom i parmezanom
Foto: Coolinarika / Piletina sa krompirom

Piletina i mladi pečeni krompir iz rerne uvijek su odlični na bilo koji način da se spremaju.

Evo jedne nove kombinacije s kurkumom i parmezanom. Žuto, fino, i malo drugčije nego smo navikli...

Sastojci:

Centralna banka BiH: Iz upotrebe se povlače ove novčanice, zamijenite ih što prije

Centralna banka BiH: Iz upotrebe se povlače ove novčanice, zamijenite ih što prije

  • 2 polovice pileta
  • 2 kg mladog krompira
  • 1 dcl ulja
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice crvene slatke paprike u prahu
  • 2 kašičice kurkume
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica pikantne mješavine začina
  • 4 velike kašike parmezana

Priprema:
 
1. Pomiješati ulje sa svim začinima, soli, paprikom, kurkumom,bijelim lukom, parmezanom i mješavinom pikantnih začina.

2. Pećnicu upaliti na 200 stepeni. Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati dobivenom mješavinom.

3. S preostalom mješavinom preliti mladi krompir kojeg smo očistili i narezali na kocke. Dobro izmješati, pa raspodijeliti oko piletine. Piletina se može i narezati na komade prije pečenja i peći u komadima.

Recept dana: Grčki uštipci sa tikvicama

Recept dana: Grčki uštipci sa tikvicama

4. Peći oko 70-80 minuta, tj. dok se piletina lijepo ne zapeče a krpmpir ne bude mekan.

Poslužiti toplo uz proljetnu zelenu salatu, piše Coolinarka.com

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije