Prijedlog za ručak: Zapečena piletina sa mladim krompirom, kurkumom i parmezanom
Piletina i mladi pečeni krompir iz rerne uvijek su odlični na bilo koji način da se spremaju.
Evo jedne nove kombinacije s kurkumom i parmezanom. Žuto, fino, i malo drugčije nego smo navikli...
Sastojci:
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
- 2 polovice pileta
- 2 kg mladog krompira
- 1 dcl ulja
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice crvene slatke paprike u prahu
- 2 kašičice kurkume
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica pikantne mješavine začina
- 4 velike kašike parmezana
Priprema:
1. Pomiješati ulje sa svim začinima, soli, paprikom, kurkumom,bijelim lukom, parmezanom i mješavinom pikantnih začina.
2. Pećnicu upaliti na 200 stepeni. Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati dobivenom mješavinom.
3. S preostalom mješavinom preliti mladi krompir kojeg smo očistili i narezali na kocke. Dobro izmješati, pa raspodijeliti oko piletine. Piletina se može i narezati na komade prije pečenja i peći u komadima.
Recept dana: Grčki uštipci sa tikvicama
4. Peći oko 70-80 minuta, tj. dok se piletina lijepo ne zapeče a krpmpir ne bude mekan.
Poslužiti toplo uz proljetnu zelenu salatu, piše Coolinarka.com.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.