Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za vikend desert
Kada kažemo kasno ljeto, jedna od prvih asocijacija su smokve, slatke, mekane i - neodoljive.
Posebno su ukusne one po koje često svratimo na povratku s mora, u Hercegovini.
A ako vam je (slučajno) ostalo viška ovih voćkica, donosimo vam jedan recept koji ćete lako napraviti, a još lakše pojesti.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
Kombinacija ovog voća, limunove korice, pa sve to posuto s malo cimeta - i omiljeno prhko tijesti, bit će prava kombinacija za ovaj vikend, pa i naredne dane, ako ostane.
Trebat će vam 300 gr brašna, 120 gr maslaca, 100 gr šećera u prahu, 1 jaje, zatim 1 prašak za pecivo, prstohvat soli, te 300 gr svježih smokava, korica od 1 limuna, kao i 1 vanil šećer i cimet.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.