Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za vikend desert

0
Radiosarajevo.ba
Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za vikend desert
Foto: Screenshoot / Prhka pita sa smokvama

Kada kažemo kasno ljeto, jedna od prvih asocijacija su smokve, slatke, mekane i - neodoljive.

Posebno su ukusne one po koje često svratimo na povratku s mora, u Hercegovini.

A ako vam je (slučajno) ostalo viška ovih voćkica, donosimo vam jedan recept koji ćete lako napraviti, a još lakše pojesti.

Poznati moderni nomad Kristijan Iličić ponovo oduševio objavom na Instagramu

Poznati moderni nomad Kristijan Iličić ponovo oduševio objavom na Instagramu

Kombinacija ovog voća, limunove korice, pa sve to posuto s malo cimeta - i omiljeno prhko tijesti, bit će prava kombinacija za ovaj vikend, pa i naredne dane, ako ostane.

Trebat će vam 300 gr brašna, 120 gr maslaca, 100 gr šećera u prahu, 1 jaje, zatim 1 prašak za pecivo, prstohvat soli, te 300 gr svježih smokava,  korica od 1 limuna, kao i 1 vanil šećer i cimet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije