Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za vikend desert

0
Radiosarajevo.ba
Prhko tijesto, smokve, cimet i kora limuna: Idealna kombinacija za vikend desert
Foto: Screenshoot / Prhka pita sa smokvama

Kada kažemo kasno ljeto, jedna od prvih asocijacija su smokve, slatke, mekane i - neodoljive.

Posebno su ukusne one po koje često svratimo na povratku s mora, u Hercegovini.

A ako vam je (slučajno) ostalo viška ovih voćkica, donosimo vam jedan recept koji ćete lako napraviti, a još lakše pojesti.

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Kombinacija ovog voća, limunove korice, pa sve to posuto s malo cimeta - i omiljeno prhko tijesti, bit će prava kombinacija za ovaj vikend, pa i naredne dane, ako ostane.

Trebat će vam 300 gr brašna, 120 gr maslaca, 100 gr šećera u prahu, 1 jaje, zatim 1 prašak za pecivo, prstohvat soli, te 300 gr svježih smokava,  korica od 1 limuna, kao i 1 vanil šećer i cimet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije