Idealno za današnji ručak: Ovo je najbolji recept za sočnu piletinu
Bliži se vrijeme ručka, pa ukoliko još uvijek nemate ideju, dijelimo sa vama jedan neobičan, ali dobar način pečenja piletine.
Ovakva priprema sigurno će učiniti vaše pečeno pile sočnim.
Potrebno je:
Idealno za današnji ručak: Pečeno pile sa gljivama kojem nećete moći odoljeti
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
- 1 veće pile
- 100 ml majoneza
- 2 kašike pire paradajza
- granule bijelog luka
- malo bibera
- so
- ulje
Priprema:
Pile malo obraditi nožem i presjeći na pola sa donje strane, gdje je bijelo meso. Dobro ga posoliti.
U zdjelu sipati majonezu, dodati pire od paradajza, biber, bijeli luk ulje i sve izjednačiti. Premazati dobro pile sa svih strana. Najbolje pile peći na rešetki, gdje se može lijepo ocijediti, piše B92.
Pokriti aluminijskom folijom i držati sve vrijeme pečenja. Peći na 220 stepeni Celzijusa oko sat i deset minuta (1.15) da lijepo porumeni. Prilog odredite sami.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.